Publicaties

In ons tijdschrift, in plaatstelijke kranten en in eigen uitgaven worden onderwerpen uit de geschiedenis van Hendrik-Ido-Ambacht behandeld.
 

Swindregt Were
Vanaf de oprichting gaven de historische verenigingen van Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht ieder een eigen tijdschrift uit. Hendrik-Ido-Ambacht kende Groot en Klein Sandelingenambacht en Zwijndrecht had Swindrecht.
In 1987 kwam er een samenwerking tussen beide verenigingen tot stand en werd besloten tot de uitgave van een gezamenlijk tijdschrift met als titel ‘Swindregt Were’.
Alle tijdschriften zijn in onze bibliotheek aanwezig en in te zien. Van diverse nummers zijn nog exemplaren te koop voor € 3,50.
Nieuwsgierig naar de onderwerpen van de laatste jaren? Klik dan voor een overzicht van de onderwerpen sinds 2015.


 
De Kombinatie
Arie Verhoeven publiceert sinds 2015 om de andere week een artikel in De Kombinatie. Gebundeld in een boek zijn deze artikelen te koop bij ons genootschap en is het boek ook in te zien in onze bibliotheek. Als u recente artikelen van Arie nog eens wilt lezen, kunt u ook terecht op Facebook nl-nl.facebook.com/historhia
Nieuwsgierig naar de onderwerpen van de laatste jaren? Klik dan voor een overzicht van de onderwerpen sinds 2017.

 
 
De Brug
Onder de titel 'Terug in de tijd' publiceerden Joke van der Straaten en Anneke Verseveldt regelmatig artikelen in De Brug. 

 
Mededelingenblad
U krijgt een paar keer per jaar ons mededelingenblad met actuele informatie. 

Webdesign: Bezichtig.nu