Nieuws


Activiteiten in en rond Den Brommert

Hoewel onze oudheidkamer Den Brommert nu leeg is en de restauratie van dit Rijksmonument en de nieuwbouw van de expositieruimte daarachter veel aandacht vraagt, blijven we natuurlijk werken aan ons doel om de Ambachtse historie dicht(er) bij het publiek te brengen.


Het nieuwe mededelingenblad is er weer: nr. 99, december 2019!


De Tweede Wereldoorlog in 100 foto's

In het kader van 75 jaar Vrijheid wordt in opdracht van 
Platform WO2 een landelijke campagne gevoerd om de herinnering aan de bevrijding levend te houden. Daarvoor worden vanaf half november 2019 tot 15 januari 2020 in alle provincies foto's over de Tweede Wereldoorlog verzameld, waaruit later door een forum de 100 meest aansprekende foto's worden geselecteerd. Op 1 april 2020 zal de selectie bekend gemaakt worden. In de Tweede kamer zal deze nationale tentoonstelling geopend worden.
Het 4 en 5 mei committee Hendrik-Ido-Ambacht, waarin ook het Historisch Genootschap vertegenwoordigd is, doet mee aan deze campagne.


'Het Ambacht van de Scheepsslopers'                                          

Heeft u zich al ingeschreven voor het boek dat
volgend jaar zal verschijnen? Per e-mail kunt u bij
 willemschneider1@gmail.com reserveren.   

 


        De nieuwe Swindregt Were is er weer!

          met de onderwerpen:

        'Tachtig jaar verkeersbrug Zwijndrecht-Dordrecht'
         door Maurice de Jongh 
         en
        'De geschiedenis van het openbaar onderwijs in
         Hendrik-Ido-Ambacht'
         door Willem Schneider

          Voor € 3,50 is de nieuwe Swindregt Were ook te koop bij                   Boeketcetera, Dorpsstraat 35.

          In het zichtexemplaar krijgt u een idee van de artikelen.


De drie albums (2)

Binnenkort, na een lange vakantieperiode, gaan we
als werkgroep weer verder met het zoeken naar 
achtergrondinformatie. We weten inmiddels dat op veel foto's in deze albums leden van de familie Snaauw staan afgebeeld. Jaren geleden schonk Teun van Wingerden, een nazaat van Machiel Cornelis Snaauw en Catharina Molendijk, onze bibliotheek een witte map met foto's van zijn familie. We herkenden in deze albums enkele foto's uit de witte map. Toen ging het balletje rollen. Hoewel in deze albums bijna geen foto's van Machiel Cornelis, zijn vrouw en hun dochters voorkomen, staan er wel veel foto's in van zijn oudere en jongere broers: Arie Jacobus, Jakobus Pieter en Willem Jan Snaauw. De broers hadden ook één zuster, Lijntje Neeltje Snaauw, getrouwd met Cornelis Noorlander.

Kunt u ons helpen?
Wij hebben geen idee hoe Lijntje Neeltje en Cornelis eruit zien. En we verwachten wel dat zij in deze albums staan. Daarom willen we graag in contact komen met mensen die familie zijn van dit echtpaar Noorlander-Snaauw, die hen kunnen herkennen in de albums. Misschien heeft u zelfs foto's van hen? Dat zou helemaal mooi zijn om te kunnen vergelijken. 
U kunt contact opnemen met onze voorzitter, Alie Tas, e-mail adenalie@hetnet.nl

 

naar nieuwsarchief

Webdesign: Avant.nl