Nieuws

100 jaar politiek in Hendrik-Ido-Ambacht

In de laatste editie van Swindregt Were stond een artikel, geschreven door Drs. Willem Schneider, over het ontstaan van de politieke partijen in Hendrik-Ido-Ambacht. Hiervoor heeft hij veel onderzoek gedaan en is hij meer te weten gekomen dan in Swindregt Were geplaatst kon worden. Voor wie meer wil weten is het mogelijk om het uitgebreide verslag over 100 jaar politiek in Hendrik-Ido-Ambacht te lezen.

In memoriam Jaap van Beek

Tijdens de herdenkingsbijeenkomst in de Open Hofkerk sprak onze voorzitter Alie Tas de volgende woorden waarmee zij de gevoelens van ons allen vertolkte.Als een donderslag bij heldere hemel….. totaal onverwacht trof ons het bericht dat Jaap was overleden.
 
Sinds de eeuwwisseling zat hij in ons bestuur en was hij een van ons, hoorde hij bij ons. Hij liet ons delen in zijn leven: de ziekte van Lenie, de relatie met zijn schoonmoeder, zijn wandeltochten, zijn reis naar Santiago de Compostella.
Hij had ook nog zoveel plannen, er waren nog zoveel uitdagingen…..
 
Zijn onaflaatbare energie en dadendrang zette hij ook in voor ónze vereniging. Als “ambassadeur” vertegenwoordigde hij onze vereniging op zijn, voor hem zo kenmerkende, wijze. Hoe vaak zei hij niet, als er een activiteit aan kwam waar we aan mee wilden gaan doen: “Dan trek ik mijn pak aan” en zo was hij duidelijk herkenbaar op de markten en de zomerparkdag.
Behalve dat hij jarenlang de secretaris was van onze vereniging, wat hij met veel toewijding deed, zat hij in de Pr-commisse en had vaak hele creatieve ideeën.
Als we boekjes of kalenders uitgaven was hij degene die ze wel aan de man wist te brengen. Hierbij was het altijd wel gunstig dat Jaap iedereen (en diens familie) kende. Hij trok menig potentieel koper over de streep.
Hij deed dit alles op joviale wijze, met humor en een gulle lach.  Juist vanwege zijn uitgebreide netwerk heeft hij ook meerdere personen aan het Historisch Genootschap weten te binden.
Hij zorgde met zijn mooie verhalen altijd voor een vrolijke noot.
 
Hij was een boegbeeld van onze vereniging. We zullen hem missen als mens en als bestuurslid.
 

VERSCHILLENDE AKTIVITEITEN IN EN ROND DEN BROMMERT

Webdesign: Bezichtig.nu