Genealogie


ZOEKEN NAAR UW VOOROUDERS .
 
Bent u op zoek naar uw voorouders of verwanten, dan kunnen wij u daarmee misschien helpen. In vergelijking met andere plaatsen, stuit u in Ambacht misschien op enkele specifieke moeilijkheden. Allereerst is er bij een brand in 1855 veel materiaal verloren gegaan. Ook de indeling van de Zwijndrechtse Waard met hoofd- en volgerlanden geeft een extra dimensie aan uw zoekwerk. Daarbij komt nog de herindeling in 1832, waarbij een deel van de volgerlanden aan Zwijndrecht wordt afgestaan.
Als laatste wordt dan in 1855 Sandelingenambacht nog bij Hendrik-Ido-Ambacht gevoegd.
Toch hebben wij een aantal gegevens kunnen achterhalen zoals uit de kerkelijke archieven :

Dooplijst ,                   Lijst huwelijken,
       Lidmaten 1625-1740 en Lidmaten 1792-1811
 
In ons archief hebben wij verder een groot aantal oud-notariële akten (1707-1935) en oud-rechterlijke  akten (1594-1811) gedigitaliseerd die u daar op naam en/of item kunt doorzoeken. Wilt u uw naam zoeken klik hier. Deze collectie wordt nog steeds uitgebreid!
De werkgroep genealogie die bestaat uit Alie Tas, Ellie Benschop, Wil de Graaf en Ger van der Straaten, kan en wil u met  hun aanwezige kennis op dit gebied graag verder helpen.
Daarnaast vindt u in onze bibliotheek naast een groot aantal gegevens over genealogie ook veel over de economie van ons dorp: de landbouw, tuinbouw, de scheepswerven, -sloperijen, de steenfabrieken en de zoutketen. Dit alles is goed gedocumenteerd in te zien.
De wekelijkse openingstijden van ons archief zijn:
op dinsdag van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 15.30 uur
Wilt u dieper op genoemde zaken ingaan, dan adviseren wij u telefonisch contact met ons op te nemen: Ger van der Straaten (078-6471932) of Alie Tas (078-6816716). De werkgroep Genealogie is n.l. één keer per twee weken op vrijdagmorgen aanwezig. Aarzel niet, wij helpen u graag!
Tenslotte wijzen wij u nog op websites die u meer algemene informatie kunnen verstrekken zoals:            www.regionaalarchiefdordrecht.nl        www.onsvoorgeslacht.nl
                    www.centraalbureaugenealogie.nl    www.stadsarchief.rotterdam.nl  
                                      
 
Webdesign: Bezichtig.nu