Educatie


Herdenkingslessen                             

Jaarlijks bezoeken Cees van Meerten van het 4 en 5 mei-committee en Arie Verhoeven van het Historisch Genootschap de bovenbouw van diverse scholen in Hendrik-Ido-Ambacht om de herinnering aan de bevrijding van ons land in 1945 levend te houden en uit te leggen waarom er op 4 mei daaraan voorafgaand ieder jaar een dodenherdenking plaatsvindt.

Dit jaar - 2020 - zouden zij hun 'lessen' ook voor ons, leden van het Historisch Genootschap, geven tijdens de Algemene Leden Vergadering (ALV). In het kader van 75 jaar bevrijding waren er landelijk extra activiteiten ontwikkeld om aandacht te geven aan zo veel jaar bevrijd zijn. Een gezamenlijke bijdrage van het committee en ons genootschap werd ingezonden om mee te doen aan de landelijke fototentoonstelling.


Maar, ... helaas konden alle activiteiten niet doorgaan vanwege de coronacrisis.


Leerlijn erfgoed

Hi5ambacht bedankt het Historisch Genootschap voor de fijne samenwerking.
Alie Tas en Wil de Graaf bekijken de resultaten van een leerlijn erfgoed van de Ambachtse geschiedenis, die bestemd is voor de bovenbouw van de Ambachtse scholen.
Het is prettig om ook op deze manier kennis te delen. Door de coronacrisis is de voorbereiding van die leerlijn echter sterk vertraagd.

Naast sport en kunstzinnige vorming heeft ook de lokale geschiedenis de aandacht van Hi5ambacht!

Webdesign: Avant.nl